BEMER háttér

EGÉSZSÉG

A mikrocirkuláció funkcionálisan az emberi vérkeringés legfontosabb része, amely a legkisebb vérerek finom és nagyon szétágazó hálózatában játszódik le, ahol létfontosságú szállítási feladatokat tölt be: ellátja a szöveteket és a szerveket oxigénnel és tápanyagokkal, salakanyagokat szállít el, valamint támogatja az immunrendszert. Számos egészségügyi rendellenességnek és betegségnek a korlátozott vagy zavart mikrocirkuláció az oka, ami miatt a sejtek gyorsabban öregednek.

A ZAVART MIKROKERINGÉS TÁMOGATÁSA

RKA korlátozott vagy kórosan zavart mikrokeringésnek a gyógyszeres kezelés melletti hatásos alternatívája utáni sok éven keresztül tartó költséges kutatást a Dr. Klopp által vezetett Berlini Mikrocirkulációs Intézetben folytatták le, aminek eredményeként egy olyan meghatározott komplex jelkonfigurációt fejlesztettek ki, amellyel a zavart mikrokeringés szabályozási folyamatainak nagyon hatásos stimulálását lehet elérni.

Ezeknek a kutatásoknak a kiindulási pontja a korábbi években kifejlesztett BEMER kezelő készülékek voltak, amelyeknél az energiaátadáshoz meghatározott, kis intenzitású, pulzáló elektromágneses mezőt alkalmazták, és annak már akkor bizonyított hatásai egy célzott fejlesztéshez sikert ígérőnek tűntek. A többéves intenzív kutatómunkát követően nyert új tudományos alapismeretek a terápia optimalizálásának új kiindulópontját jelentették. Az új BEMER-rendszer nemcsak egyenesen a réginek egy továbbfejlesztett változata, hanem a kutatás kezdetekor még lehetségesnek sem tartott mértékű, mennyiségi- és minőségi ugrást jelent.

A BEMER-kezelőrendszer az alkalmazási területén, ma a korlátozott mikrokeringés legjobban kutatott és leghatékonyabb fizikai kezelőmódszere! (Dr. med. R. Klopp, Mikrocirkulációs Intézet, Berlin)

Bérlés-kipróbálásA készüléktechnikai fejlődést az új BEMER rendszereknél jelentős tudományos ismeretnövekedés előzte meg. A felfedezések a kis- és a nagy-arteriolák érfalaiban lejátszódó és rezgési jellemzőikben különböző ritmikus folyamatokra, továbbá az érfalaknak a helyi (BEMER 3000 plus), valamint a felsőbb szintű szabályozási mechanizmusaira és mindenekelőtt mindezeknek a hatására a plazma-, vérsejt-keverék eloszlásra vonatkoztak a kapilláris hálózatokban.

Ezekből az új ismeretekből kiindulva fejlesztettek ki egy bioritmus által meghatározott, komplex jelkonfigurációt a korlátozott mikrokeringés stimulálására, amely a BEMER technológia 2010 nevet viseli.

A komplex BEMER-stimulációs jelet egy összetett hullámalak képviseli, különlegességei: a parciális hullámok eltérő frekvenciái (lokális és a felsőbb szintű szabályozás), a jelalak meghatározott, bioritmus által definiált burkológörbéje, vivőanyagként pedig egy kis intenzitású pulzáló elektromágneses mező szolgál.