SP cukorbetegség, diabetes szövödményei

Kiemelkedő eredmények a cukorbetegség (diabetes mellitus) szövődményeinél

A cukorbetegség szövődményei

Napjainkban a cukorbetegek gondozásának egyik legfontosabb feladatát az idült szövődmények megelőzése, kezelése jelenti. Ennek oka, hogy az utóbbi évtizedekben a cukorbetegség jól kezelhetővé vált, a betegek várható élettartama kitolódott, így a hosszú évekre, sokszor évtizedekre nyúló kórtörténet során lehetőség van a késői szövődmények kialakulására.

 

A cukorbetegség késői szövődményeit kisér- és nagyér-szövődményekre (diabéteszes mikroangiopátia és makroangiopátia) lehet felosztani. A kisér-szövődmények a szemet (retinopátia), a vesét (nefropátia) és az idegrendszert (neuropátia) érinthetik. A kisér-szövődmények a cukorbetegségre kizárólagosan jellemzők, hosszabb betegségtartam után alakulhatnak ki.

A nagyér-szövődmények klinikai megjelenési formái azonosak azzal, amit általános érelmeszesedés (ateroszklerózis) esetén lehet megfigyelni. A nagyér-szövődményekhez vezető érelmeszesedés cukorbetegek esetében azonban fiatalabb életkorban, kiterjedtebb formában, a két nemet közel azonos gyakorisággal érintve fordul elő. A nagyér-szövődmények érinthetik az alsó végtagi ütőereket, a szív koszorúereit vagy az agyi ereket, alsó végtagi fekélyt, szívizomelhalást (szívizom-infarktust) vagy agyszövet-elhalást (stroke) okozva.

A cukorbetegség késői szövődményeinek jelentőségét hangsúlyozza, hogy a vakság, a művesekezelés, az alsó végtagi amputáció hátterében a cukorbetegség okozta kisér-szövődmények vezető helyen állnak, és a cukorbetegek halálozásában a nagyér-szövődményeknek döntő szerepük van.

Az 1-es típusú cukorbetegek esetében a betegek fiatalabb életkora miatt a kisér-szövődmények a meghatározók, de hosszabb betegségtartam után a nagyér-szövődmények is megjelenhetnek. A 2-es típusú cukorbetegekben a kórállapot klinikai tünetektől mentes szakasza, a betegség sokszor késői felismerése miatt a nagyér- és a kisér-szövődmények már a betegség felismerésekor jelen lehetnek. Meg kell azonban jegyezni, hogy a szövődmények kialakulása nem törvényszerű, csak a cukorbetegek egy részét érinti.

A kisér-szövődmények megelőzésében a vércukorszint hosszú távú rendezése, az egészségesekét megközelítő anyagcsere-állapot tartós biztosítása döntő jelentőségű. A jó anyagcserehelyzet bizonyítottan csökkenti a kisér-szövődmények kialakulását, a már meglévő elváltozások további romlását lassítja, sőt javulásukat is eredményezheti.

A nagyér-szövődmények alakulását a vércukorszint rendezése önmagában csak kevéssé befolyásolja. A nagyér-szövődmények kialakulásában az emelkedett vércukorszinten kívül az emelkedett vérnyomás, a magas vérzsírértékek, a véralvadási viszonyok megváltozása, a túlsúly (különösen ennek hasra lokalizálódó formája), a dohányzás egyaránt szerepet játszik. Így az érelmeszesedés megelőzése, a már kialakult elváltozások súlyosbodásának lassítása csak a felsorolt kockázati tényezők folyamatos, hatékony kezelésével remélhető.

(forrás:diabetes.hu)

VAN MEGOLDÁS – a mellékhatás mentes BEMER terápia

Mint fent olvashattuk, a cukorbetegség végtagi szövődményei súlyos következménnyel járhatnak. A végtag elvesztése újabb traumát jelent a betegnek, amit a lehetőségekhez mérten el kell kerülnünk.

A Magyar Diabetes Társaság Tihanyban megrendezett kongresszusán dr. Rozsos István az amputáció elkerülését célzó, a végtagkeringés javítását szolgáló kezelési technikáról tartott előadást. A BEMER terápiával a diabéteszes neuropátiát és angiopátiát is javítani lehet, valamint a betegek számára jobb életminőség érhető el a segítségével.

Tudjon meg többet. próbálja ki a BEMER-t! A lehetőségekkel kapcsolatban az alábbi számon hívhat fel!
Kiss Tamás (+36) 30 6815233 

 

Mi az a BEMER terápia?

A BEMER egy (és jelenleg egyetlen) fizikai érterápia, amely fejlesztése a mágnesterápiából indult. A technológia központi eleme egy fizikai hatóanyag, amely egy sok dimenziós jelszerkezet segítségével a korlátozott, vagy zavart mikrokeringést hatékonyan stimulálja. A mikrokeringés az egész szervezetünkben javul. A ma ismert betegségek zöme pedig visszavezethető a zavart mikrokeringésre.
Az orvostudomány számára a mikrokeringés sokáig egy sötét terület volt. Csak pár évtezeddel ezelőtt történt, hogy pár tudós felfedezte, hogy a kisereknek van egy ütemes összehúzódó és kitáguló mozgása, amit vazomóciónak neveznek. Viszont már a BEMER kutatások mutattak rá arra, hogy a legkisebb ereink vazomóciójának van normál és kóros értéke is. Egészséges embernél a kiserek percenként 3x húzódnak össze, míg kóros esetben 10 percenként csak egyszer. A BEMER terápia abban segít, hogy ezt a kóros érték az egészséges irányba változzon.
A kezelés mellékhatásoktól mentes, a páciens kezelés közben semmit nem érez.

Mi  történik a mikrokeringésben miután a BEMER kezelés elindult?

Lehetőség van az egész test kezelése mellett helyileg az érintett testrészek intenzív terápiájára is. A lenti videóban látottakhoz hasonlóan a kezelés után a diabetes szövődményeivel érintett alsó végtagokban, a szemben vagy a vesében is megnyílnak az addig elzáródott kapilláris csomópontok.

Nézze meg a videót!

Ez a valós idejű felvétel a berlini Mikrocirkulációs Intézetben készült BEMER terápia közben.
A kezelés kb. 50. másodpercében látható, ahogy egy eldugult kapilláris megnyílik. Így már ezen a területen is képes a keringés táplálni a sejteket, és a salakanyagokat pedig elszállítani.
Ez történik az egész szervezetünkben a kezelés alatt. Fontos! Jelenleg semmilyen gyógyszeres, vagy egyéb terápia nem képes a mikroerek rugalmas érfalmozgására hatni, csak a BEMER!

 

A következő videó összefoglalva, nagyon röviden szemlélteti, hogy hogyan is működik a terápia.

Bemer bérlés, kezelés, információ:
Kiss Tamás
+36 30 681 5233